18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VIOLENȚA ÎMPOTRIVA FEMEILOR, O PROBLEMĂ ÎN JUDEȚUL GIURGIU

Pornind de la ideea că ziua de 25 noiembrie a fost desemnată Ziua Internațională împotriva violenței asupra femeilor și a violenței domestice, reprezentanții Consiliului Județean aduc o serie de informații interesante pe această temă, într-o postare pe pagina oficială:
”Combaterea violenței domestică reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean Giurgiu și a instituției subordonate, DGASPC Giurgiu.
Potrivit IJP GIURGIU, în primele 10 luni ale anului 2022, în județul Giurgiu au fost înregistrate 1 031 de cazuri de violență domestică, dintre care 301 în mediul urban și 700 în mediul rural fiind solicitate 138 de ordine de protecţie cu valabilitate de 7 luni.
În luna februarie a acestui an au devenit funcționale Locuința Protejată „Venusׅ“ pentru victimele violenței domestice și Centrul de Asistență destinat agresorilor.
Locuința Protejată „Venus“ a fost înființată ca parte a Proiectului „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), axa prioritară 4, obiectivul specific 4.4. Proiectul “VENUS” are ca obiectiv general îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice.
Combaterea violenței împotriva femeilor și a tinerelor este o condiție necesară pentru atingerea obiectivelor Agendei 2030 pentru Dezvoltare durabilă și a Declarației de la Beijing, în ceea ce privește recunoașterea egalității de gen și a emancipărilor femeilor.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER