13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VIZIĂ MINISTERIALĂ, LUNI, ÎN JUDEȚUL GIURGIU. UNDE, DE CE ȘI CE MINISTRU A VENIT LA GIURGIU?

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat luni, în comuna giurgiuveană Gostinari, unde, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, a dat startul unei campanii de conştientizare a populaţiei.

„În fiecare an Organizaţia Mondială a Sănătăţii are un slogan pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, anul acesta sloganul este: Sănătate pentru toţi. Am ales să venim astăzi aici, la Gostinari, judeţul Giurgiu, pentru a putea vedea exact ce înseamnă un centru comunitar care funcţionează bine, să vedem exact ce nevoi mai sunt şi pentru că Ministerul Sănătăţii dă startul unei campanii din uşă în uşă de conştientizare a nevoilor populaţiei din punct de vedere al sănătăţii pentru că, de fapt, de aici pornim, de la medicul de familie, de la centrele comunitare, de la implicarea lor în sănătatea noastră, a tuturor”, a declarat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul a spus că Centrul comunitar de la Gostinari, care funcţionează din anul 2015 şi care are are un medic, o asistentă medicală şi un mediator comunitar, este „o reţetă de succes”.

„Este foarte important ca o comunitate ca cea de la Gostinari, care are 2.600 de locuitori din care 1000 populaţie romă, să aibă un grad de vaccinare de 95 la sută, asta spune multe. Este foarte important că în această comunitate s-a redus foarte mult mortalitatea infantilă, unde suntem campioni în Europa, şi a scăzut numărul cazurilor de tuberculoză, asta mă face să cred că aceste centre comunitare sunt un lucru extraordinar, lucru care pe care trebuie să-l folosim în continuare. Aceşti angajaţi ai centrului conving populaţia că au dreptul să fie înscrişi pe o listă la medicul de familie chiar dacă nu sunt asiguraţi, că au dreptul să beneficieze de un pachet de servicii minime. Doresc să-i felicit în mod deosebit pentru activitatea lor, este o reţetă de succes pe care va trebui să o promovăm şi pe care va trebui să o stimulăm în continuare. Vom face asta în cât mai multe judeţe şi dăm startul acestei campanii”, a completat ministrul sănătăţii.

La eveniment au mai fost prezenţi şefa Biroului OMS România, Miljana Grbic, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu, Marian Mina, prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, directorul DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuţ, directorul CASS Giurgiu, Florentina Popescu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER