18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VREMEA FRUMOASĂ, COȘMARUL POMPIERILOR: CINCI INCENDII DE VEGETAȚIE, ÎN DOUĂ ZILE

Nici week-endul trecut nu a fost unul liniștit pentru pompierii ISU Vlașca, ai cărui reprezentanți au făcut bilanțul acestor zile:

”În perioada 14-17.02.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompieri au vizat:

14.02.2020: stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință în localitatea Bolintin Deal. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului s-au deteriorat piesele de mobilier din dormitor.

Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum defect;

14.02.2020: stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, în localitatea Stoenești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului au ars  materialele lemnoase depozitate în podul casei.

Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum defect;

14.02.2020: stingerea unui număr de două incendii de vegetație uscată izbucnite în localitățile Roata de Jos și Săbăreni. La ambele incendii au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos. În urma incendiilor au ars aproximativ 6 ha vegetație uscată. Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis în spații deschise;

15.02.2020: stingerea unui număr de trei incendii de vegetație uscată. Incendiile s-au manifestat în localitățile Bolintin Vale, Mîrșa și Bălanu. În urma acestora au ars 250 mp vegetație uscată și aproximativ 2 tone de gunoi menajer. Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis în spații deschise;

15.02.2020: stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei locuințe din localitatea Trestieni. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului, înurma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40  mp.

Cauza probabilă a producerii incendiului: instalație electric defectă sau improvizată.

16.02.2020: deblocarea ușii unui imobil din localitatea Ghimpați. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Echipajul de pompieri a facilitate accesul în locuință, în interiorul acesteia fiind gasită o persoană decedată.

Acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 38 de persoane.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER