20 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VREMEA O IA RAZNA: DE LA GER EXTREM, LA CĂLDURĂ NEFIREASCĂ, ÎNTR-O SINGURĂ LUNĂ

Următoarele 4 săptămâni vin cu o vreme extremă. Meteorologii avertizează că vremea va fi când foarte rece, când mai caldă decât normalul acestei perioade.

Luna ianuarie și începutul lunii februarie aduc o temperatură foarte oscilantă. După două săptămâni de ger urmează două săptămâni cu temperaturi peste normal și exces de ploi. Meteorologii au anunțat estimările meteo în următoarele 4 săptămâni. Temperaturile vor fi peste cele normale în două săptămâni din cele patru ale lunii ianuarie. Vor cădea şi precipitaţii, iar în sudul, sud-estul, vestul și nord-vestul țării vor fi în exces.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 ianuarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval de iarnă, în toate regiunile, dar în special în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar va atinge valori însemnate în extremitatea de sud și de sud-est a țării. La București, din 11 ianuarie vremea a devenit rece și geroasă, cu ninsori.

Săptămâna 18 – 25 ianuarie

Temperaturile medii se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această perioadă de iarnă, însă vor fi local mai coborâte în special în regiunile sudice și centrale. În ansamblu cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână de iarnă. Este posibil să fie ușor mai ridicate în nord-vestul țării.

Prognoza meteo săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie

Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru acest interval de iarnă. Este posibil să atingă valori ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, cu un accent preponderent în regiunile vestice și nord-vestice.

Săptămâna 1 – 8 februarie

Pe întreg teritoriul României, valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale caracteristice pentru acest interval din an, în toate regiunile. Ploile vor caracteriza această perioadă, la nivelul întregii țări, însă nu vor depăși valorile specifice intervalului, se precizează în buletinul ANM.

www.evz.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER