21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL. ANM A EMIS ATENȚIONARE METEO

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru în întreaga ţară. Ea este valabilă în intervalul 28 august, ora 13.00 – 29 august, ora 03.00.

În intervalul 28 august, ora 13.00 – 29 august, ora 03.00, în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, pe arii restrânse grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp, informează România TV.

În după-amiaza zilei de luni, 28 august în regiunile sudice vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul extrem al Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35…36 de grade.

MARŢI

Valorile termice vor continua să scadă în mare parte din țară, cele maxime urmând a se încadra între 20..21 ge grade in nordul Moldovei și 28 de grade in Banata, iar cele minime între 7 și 17 grade, temperaturi de altfel normale pentru sfârșitul lunii august. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales pe parcursul zilei în sudul, estul și parțial în centrul țării și va ploua slab pe arii restrânse la munte, în Moldova, Oltenia și vestul Munteniei și izolat în Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Spre sfârșitul nopții, izolat se va forma ceață.

 

MIERCURI

Vremea va fi predominant frumoasă; cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat, în special în zonele depresionare, se va semnala ceață.

 

JOI

Vremea va fi frumoasă și se încălzi în aproape toată țara. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 22…24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade în Dealurile de Vest.

www.dcnews.ro

Și la Giurgiu avem parte de o schimbare radicală a condițiilor meteo. Astfel, de la maxime de 36 de grade anunțate luni, marți nu avem mai mult de 23 de grade Celsius. Ploi, însoțite de descărcări electrice și instensificări ale vântului sunt anunțate de luni seară și vor dura până miercuri dimineață, după care începe să se încălzească, treptat: miercuri, maxime de 26 de grade, joi -28, vineri – 31 de grade Celsius și soare.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER