29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

VREMEA SE STRICĂ DIN NOU; VAL DE AER RECE PESTE ROMÂNIA

După câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare unei zile călduroase de vară, vine din nou frigul în România. Un val de aer rece lovește țara noastră, anunță luni meteorologii.

Potrivit acestora, astăzi și mâine vremea va fi mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă.

Vremea în țară

Astăzi, valorile termice vor fi mai ridicate față de intervalul anterior, astfel că vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza şi seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar mai accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în Maramureș, Transilvania, Moldova şi în nordul Olteniei şi Munteniei.

În restul teritoriului probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai redusă. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp şi vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, mai scăzute pe litoral şi în Deltă unde vor fi între 16 și 19 grade.

Astăzi, vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade.

Val de aer rece peste România

Din păcate, de la jumătatea acestei săptămâni, vremea se răcește considerabil. Maximele nu vor mai trece de 22 de grade în zonele în care va fi cel mai cald, iar minimele vor coborî până la 12 grade.

Sunt așteptate ploi torențiale, cu vijelii în mai multe zone ale țării.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER