17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

WEEK-END CU VÂNT ŞI TEMPERATURI SCĂZUTE LA GIURGIU. VISCOL ŞI NISORI LA MUNTE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de vreme rea. Lapoviţa şi ninsorile îşi vor face deja simţită prezenţa.

Potrivit ANM, în intervalul 27 octombrie, ora 21:00 – 30 octombrie, ora 23:00, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte şi disconfort termic.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie), vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, îndeosebi, la altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

www.realitatea.net

Scăderea tempăeraturilor se face simţită şi la Giurgiu, în special sâmbătă, când maximele prognozate se încadrează în jurul valorii de 13 grade Celsius şi, pe lângă intensificări ale vântului, se aşteaptă şi ploaie. Vântul va sufla în rafale şi duminică, însă maximele mai cresc puţin, până spre 16 grade Celsius şi ploaia se opreşte.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER