21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZECE MIGRANȚI SIRIENI, ÎNTORȘI DIN DRUM LA VAMA GIURGIU (VIDEO)

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit zece cetățeni străini, care  încercau să intre ilegal în România  ascunși, în locașuri special amenajate, într-un microbuz care transporta geamuri termopan din Bulgaria în România.

În data de 13.11.2022, în jurul orei 01.25,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  un cetăţean bulgar, în vârstă de 35 de ani, care conducea un microbuz. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, geamuri termopan din Bulgaria pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au constatat că sub geamurile termopan sunt două locașuri special amenajate.

Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, în interiorul celor două locașuri special amenajate, opt persoane de sex masculin și două persoane de sex feminin.

Asupra persoanelor nu au fost găsite documente de identitate, aceștia declarând că  sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani.

Conform protocolului româno – bulgar, șoferul, cetățenii sirieni și mijlocul de transport, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Compartimentul Purtător de Cuvânt

din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

 

 

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER