27 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZILE DE TOAMNĂ TÂRZIE ÎN MIEZUL VERII. CÂT MAI PLOUĂ ŞI CÂND SE ÎNCĂLZEŞTE LA GIURGIU?

Vești proaste de le meteorologi. Până luni dimineață  un  val de ploi și răcire a vremii va afecta teritoriul țării. Precipitațiile pot ajunge la 40 l/mp. Abia luni spre prânz scăpăm de ploi și și începe să se încălzească.

Ziua de duminică a început cu aproape zero grade în anumite zone ale țării. La Vf. Omu se înregistra doar un grad Celsius la ora 8 dimineața, 3 grade erau la Țarcu și 4 grade la Bâlea Lac.

Duminică și luni, în prima parte a zilei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie.

În intervale scurte de timp, anunța meteorologii, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și pe spații restrânse 35…40 l/mp.

Pe arii restrânse cantitaţile de apa vor depaşi 20…30 l/mp şi va cădea grindina. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorari seara când astfel de fenomene se vor semnala local şi la cote mai reduse.

Vântul va avea unele intensificari în sud-estul ţarii şi în extremitatea de vest, dar de scurtă durata şi asociat instabilitaţii atmosferice, fiind posibile izolat vijelii. Valorile de temperatură vor caracteriza o vreme răcoroasă în nord, în nord-est şi parţial în centru

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorari spre seară, când vor fi condiţii pentru averse şi descarcari electrice. Vântul va sufla moderat.

Vremea revine la temperaturi normale pentru această perioadă începând de marți.

www.dcnews.ro

La Giurgiu, potrivit siteului freemeteo.ro, ploaia continuă pe tot parcursul zilei de duminică, zi în care temperaturile nu depăşesc 18 grade Celsius. Luni, cerul se menţine acoperit, însă condiţiile de ploaie se reduc, iar temepraturile încep să crească până spre 28 de grade.

Încălzirea continuă şi marţi, când apare din nou soarele, iar mercurul din termometre tinde spre 30 de grade, iar în zilele ce urmează, temperaturile cresc constant, astfel că în week-endul viitor revine canicula, cu maxime de 34-35 de grade Celsius, la Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER