27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZIUA EROILOR – MARCATĂ LA GIURGIU PRIN MANIFESTĂRI RELIGIOASE ȘI DEPUNERI DE COROANE LA MAUSOLEUL EROILOR

În fiecare an, de Înălțarea Domnului, societatea românească omagiază Ziua Eroilor, eveniment prin care sunt comemoraţi toţi eroii neamului care au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale, a unităţii statale, apărarea suveranităţii naţionale, menţinerea ordinii de drept şi a siguranţei naţionale.
La Giurgiu, manifesările vor fi găzduite chiar de Biserica ”Înălțarea Domnului”, la Mausoleul Eroilor, mâine, 10 iunie și se vor desfășura după următorul program:
– 11.55-11.57: primirea oficialităților;-
– 11.57-12.00: intonarea Imnului de Stat;
– 12.00-12.03: se trag clopotele tuturor lăcașurilor de cult;
– 12.03-12.35: ceremonial religios de pomenire a Eroilor Neamului;
– 12.15-12.35: depunere coroane de flori la Monumentul Eroilor.
La manifestări vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, ai instituțiilor MAI și MApN și nu în ultimul rând ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război în Rezervă și Retragere, filiala Giurgiu.
Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate, stabilită inițial prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920, atunci când s-a decis ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți. În timpul comunismului, data a fost schimbată la 9 mai, reconfirmată prin Decretul 117/1977, dar după 1989 s-a revenit la data inițială – precizează reprezentanții Primăriei, pe pagina oficială a instituției.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER