27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

200.000 DE LEI DE LA STAT, PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI AFACERI

La începutul lunii mai, la nivel național va fi lansat programul ”Start Up Nation”, un program prin care se dorește sprijinirea financiară a antreprenorilor aflați la început de drum, având ca scop final crearea a cel puin 20.000 de noi locuri de muncă.

Vineri, la Giurgiu au fost prezenți trei oficaili ai Guvernuli – secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Harry Ilan Laufer, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Adrian Mlădinoiu şi secretarul de stat în Ministerul Tineretului Ciprian Pandea – care, în cadrul unei dezbateri publice, au prezentat tinerilor giurgiuveni interesați – și nu au fost deloc puțini – oportunitățile acestui program și modul în care va funcționa ”Start Up Nation”.

Astfel, potrivit lui Ilan Laufer, prin ”Start Up Nation” urmează a fi finanțate 10.000 de afaceri anual. ”Programul Start-Up Nation va urma să finanțeze 10.000 de noi start up-uri pe an cu o sumă maximă, nerambursabilă de 200.000 de lei, finanțări ce vor fi acordate pentru  sectoarele din economia românească.

Ca la orice alt program, și pentru acesta există o serie de criterii pe baza cărora se va realiza un punctaj. Pentru a fi eligibil la finanțare, trebuie îndeplinite două condiții majore, dar extrem de simple: trebuie să creezi două locuri de muncă și să le menții pe o perioadă de minim 3 ani de zile. Cel mai probabil, la începutul lunii mai vom lansa platforma online, unde doritorii se vor înscrie”.

Potrivit oficialilor guvernamentali, prin “Start-up Nation – Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER