25 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

50 DE TESTE POZITIVE, DIN 132 REALIZATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE, ÎN JUDEȚ

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 06.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 2.171;
  • cazuri vindecate și externate – 701;
  • în carantină la domiciliu – 783 depersoane;
  • în carantină instituționalizată – 2 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 326sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate11.388 persoane, dintre care 132 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că la data de 05.11.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 57 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 25.10.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din București, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 43.

La ora actuală, sunt 427 de cazuri active, dintre care 101 spitalizați și 326 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 05 noiembrie a.c.,134 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat56de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 05.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 42 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 80 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.Echipajeledesemnate din cadrulInspectoratuluipentruSituații de Urgență Giurgiu au efectuat1misiune de transport cătreunitățispitalicești.

Avândînvederefaptulcănumărulcazurilor de persoaneinfectate cu noul coronavirus (COVID-19) esteîncreștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuatacțiunile de prevenireșiinformare a cetățenilor, înlocurileaglomerate din municipiușiînlocalitățileVieru, Putineiu, Toporu, Radu Voda, Giurgiu, Remus, Oinacu, Daia, Fratesti, Gostinu, Uzunu, Gradistea, Falastoaca, Mironesti, ValeaDragului, Mihai Vodă, Bucșani, Obedeni, Florești, Palanca, Stoenești, Căscioarele, Zorile, Gorneni, LetcaNouă, Ogrezeni, Moșteni, UlmișiMihăilești. Mesajele au fosttransmiseprinintermediulsistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitatzonelecelemaiaglomerate din oraşşiuliţelecomunelor, astfelîncâtinformațiile preventive săajungă la un numărcâtmai mare de persoane, iarinteracțiunea cu acesteasă fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER