27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INSTRUCTORI AUTO DIN GIURGIU, RIDICAȚI DE DNA PENTRU MITĂ

Trei instructori auto din cadrul a două şcoli de şoferi din municipiul Giurgiu (dintre care unul director al uneia dintre şcoli), suspecţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie, au fost conduşi joi, 5 noiembrie 2020, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu în vederea audierii.

Mandatele de aducere au fost puse în aplicare de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, în baza delegării procurorului de caz. După audiere, cu privire la doi dintre aceştia s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să se dispună măsurile procesuale adecvate.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri, constând în aceea că, în perioada 2018-2019, au pretins şi primit sume de bani de la candidaţi ai celor două şcoli de şoferi pentru obţinerea permisului de conducere. Totodată, ar fi pretins şi primit bani de la terţe persoane, pretinzând că ar putea interveni pe lângă funcţionarii din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Giurgiu, în vederea programării acestora în regim de urgenţă şi/sau promovarea probei practice în mod fraudulos, precum şi pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule.

De asemenea, în unele situaţii, cei trei suspecţi au pretins şi primit sume de bani de la candidaţi pentru a le obţine, în mod fictiv, fără a fi consultaţi, fişele medicale necesare pentru înscrierea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor D.G.A. – S.J.A. Giurgiu, iar în cadrul acestuia mai sunt cercetate alte 5 persoane, cu calitatea procesuală de suspecţi, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals şi uz de fals.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER