18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ȘCOLILE, GRĂDINIȚELE, DISPENSARELE ȘI REȚELELE DE APĂ-CANAL – PRIORITĂȚILE PSD PENTRU JUDEȚUL GIURGIU

Deși, la nivel național, este o perioadă extrem de încărcată, atât pe plan politic, cât și administrativ, președintele executiv al PSD, senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a venit joi la Giurigu, unde a răspuns întrebărilor presei locale.

Pe lângă lămuririle aduse pe subiectul – mult-discutat, în aceste zile – Legii Salarizării, președintele Niculae Bădălău a vorbit și despre județul Giurgiu. Mai precis, despre investițiile pe programul PNDL (I și II), program care aduce, în total, în Giurgiu aproape 20.000 de miliarde de lei vechi.

Potrivit senatorului giurgiuvean, asta înseamnă șantiere în absolut toate localitățile județului, prioritare fiind educația, sănătatea și rețelele de apă-canal.

”Până în 2020, trebuie să finalizăm introducerea rețelelor de apă-canal în toate localitățile județului. O altă prioritate este starea drumurilor județene, capitol la care vă pot spune că, în cele 8.000 de miliarde de lei alocate anul acesta, prin PNDL II, sunt bugetate lucrări pestru 15 proiecte vizând drumurile județene.

În plus, prioritare sunt școlile, grădinițele, creșele și dispensarele, la aceste capitole existând câteva proiecte mari în județ, cum ar fi cele de la Vedea sau liceele din Călugăreni și Hotarele. De altfel, scopul nostru este ca, până la sfârșitul acestui an, să nu mai avem în județ nicio școală cu toaleta în curte și, în plus, toate unitățile de învățământ să beneficieze de dotări corespunzătoare”, spune președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Acesta a mai precizat că a solicitat colegilor din organizația județeană PSD să se axeze strict pe prioritățile județului, din punct de vedere al investițiilor, lăsând politica ”pentru perioada campaniilor electorale”.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER