18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE FACE LEGEA LA PUTINEIU?

Periodic, numele şefului de post din Putineiu, Mihăiţă Bordei, revine în atenţia publică – şi nu pentru „realizări deosebite”, ci pentru numeroase nereguli, trecute, constant, cu vederea de conducerea Poliţiei.

Mai nou, deşi în urmă cu câteva zile Bordei a ajuns din nou în prim-planul presei naţionale, printr-o presupusă complicitate cu mafia lemnului, se vorbeşte acum despre un concurs pe care acesta ar urma să îl susţină pentru ocuparea aceleiaşi funcţii de şef al postului de Poliţie Putineiu.

Nemulţumirile oamenilor din Putineiu sunt vechi; în urmă cu cinci ani, începeau să iasă la iveală neregulile de acolo. Atunci, în comună era înregistrat un adevărat „val” de spargeri, iar oamenii reclamau – firesc – aceste infracţiuni. Numai că, fiecare caz era soluţionat rapid de şeful de post cu deja celebrul „Autor necunoscut” sau cu informarea păgubiţilor că ar fi fost furaţi de vulpi sau câini, ceea ce, evident, a stârnit nemulţumirea sătenilor.

Nu s-a întâmplat nimic şi, după o vreme, la Putineiu izbucnea un scandal, după ce acelaşi şef de post era acuzat de un tânăr cu dizabilităţi că l-ar fi lovit fără motiv. Pentru că scandalul a ajuns, atunci, de notorietate naţională, conducerea IJP a luat „măsuri drastice”: l-a mutat, disciplinar, pe Bordei, de la Putineiu la Frătești. Se întâmpla în anul 2019.

Folosirea violenţei fizice nu îi este, se pare, străină şefului de post din Putineiu, care şi-a agresat chiar propria soţie, aceasta apelând la 112. Şi de această dată, s-a “pus batista pe ţambal”, cazul finalizându-se „cu împăcarea părților”.

A urmat, apoi, cazul prezentat recent în presa naţională: acelaşi Mihăiţă Bordei era surprins de camerele de supraveghere din Putineiu ajutând un șofer de autoutilitară Dacia PickUP la încărcarea remorcii cu lemne din interiorul sediului Postului de Poliție.

Se întâmpla în 2020 şi, potrivit unor surse, atunci ar fi fost deschisă o lucrare penală, clasată la scurt timp; aceleaşi surse suţin că, după apariţia imaginilor în spaţiul public, această lucrare ar fi fost redeschisă.

Asta, după ce Bordei demisionase din funcţia de şef de post de la Frăteşti, pentru a reveni la Putineiu,  ca ajutor de șef de şef de post cu aprobarea conducerii de atunci a IPJ.

Acum, IJP scoate la concurs funcţia de şef de post, iar şeful comisiei de concurs este Marius Moise; pentru cunoscători, nu este un secret vechea prietenie ce îi leagă pe Moise şi Bordei, “gurile rele” susţinând că, de-a lungul timpului, Bordei i-ar fi făcut multe “favoruri” celui care acum urmează să îl evalueze la concursul pentru şef de post.

Oamenii din Putineiu par a se fi resemnat cu “domnia” lui Bordei în comună şi spun că “rezistenţa” acestuia se datorează relaţiilor strânse pe care le-ar avea cu şefii Poliţiei, despre care chiar Bordei se laudă în comună că “îi are la mână”.

Sătenii sunt convinşi că nici după acest nou scandal (cu lemnele furate) şeful de post nu va fi deranjat, urmând ca faptele să fie muşamalizate, astfel că Mihăiţă Bordei va continua să “taie şi să spânzure” la Putineiu…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER