24 noiembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRAGEDIE LA MOȘTENI: BĂTRÂN DE 89 DE ANI, MORT ÎN INCENDIUL CE I-A CUPRINS CASA

Un bărbat, în vârstă de 89 de ani, din satul Moșteni și-a pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit în locuința sa. Tragedia s-a produs astăzi, în jurul prânzului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă, o ambulanță SAJ și echipaje de Poliție.

Vecinii le-au spus pompierilor că există riscul ca bărbatul care locuiește în casa respectivă să fie într-una dintre încăperi, motiv pentru care echipajele au început imediat căutarea acestuia, concomitent cu actiunea de stingere a incendiului.

Din păcate, bărbatul a fost surprins sub un tavan care s-a prăbușit, fiind găsit de pompieri în holul casei, fără semne vitale.

Echipajul SAJ prezent la caz a declarat decesul acestuia.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent în bucătărie, dormitor, hol, dar și la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

Incendiul a fost observat târziu și cel mai probabil s-a produs din cauza burlanului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor și a burlanelor de evacuare a fumului, trebuie adoptate următoarele măsuri:

– verificarea coşurilor / burlanelor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

– păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului;

– îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

– tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

– curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER