18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI – PROGRAM BOGAT ȘI VARIAT LA GIURGIU

Timp de trei zile, în perioada 19-21 septembrie, la Giurgiu se vor organiza multiple acțiuni culturale, ce vor marca Zilele Europene ale Patrimoniului. 

Activitățile sunt organizate de instituțiie de cultură giurgiuvene  –  Centrul Cultural „Ion Vinea”, Teatrul „Tudor Vianu”, Biblioteca Județeană Giurgiu Muzeul județean „Teohari Antonescu” – care au primit o mână de ajutor din partea Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu și a Consiliului Județean.

Lansări de carte, vizionări de filme, spectacole de muzică și poezie, piese de teatru sau expoziții se regăsesc în programul bogat al celor trei zile.  

Printre invitații de marcă se regăsesc prof. Adrian Cioroianu, actrița Ileana Popovici, dar și o adevărată ”legendă vie” a festivalurilor și emisiunilor de varietăți – Octavian Ursulescu, care este, de altfel, președintele acestui eveniment.

Printre editurile ce și-au anunțat participarea, cu lansări de carte se numără: Coresi, ARCO IRIS, ANAMAROL și nu în ultimul rând editura Sud din județul Giurgiu.

Pictorița Petra Șerbănescu Tănase va fi prezentă la rândul său cu vernisajul unei expoziții de pictură.

Programul dedicat Zilelor Europene ale Patrimoniului la Giurgiu cuprinde numeroase acțiuni culturale, de toate genurile și pe toate gusturile –  film, teatru, muzică, poezie, manifestările artistice de orice fel, astfel încât evenimentul să răspundă așteptărilor tuturor iubitorilor de cultură din municipiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER