18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”STARTUL” ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI LA GIURGIU A FOST DAT DE MINISTRUL CULTURII, RALUCA TURCAN

Timp de trei zile, la Giurgiu se desfașoară o multitudine de activități culturale, extrem de diverse, reunite sub genericul ”Zilele Europene ale Patrimoniului”; festivitatea de deschidere oficială a acestor activități a fost organizată joi, pe esplanada Teatrului ”Tudor Vianu”, iar cea care a sunat (simbolic) clopoțelul ce marca începerea acțiunilor a fost chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Iată ce a postat, ulterior, Raluca Turcan, pe pagina sa oficială:

”Din nou la Giurgiu, în mijlocul unei comunități frumoase! Am sărbătorit „Zilele Europene ale Patrimoniului”!

Patrimoniul nu înseamnă doar clădiri și monumente, ci și cărțile. 12 edituri vor fi prezente la Târgul de Carte din Giurgiu și aplaud donațiile de cărți făcute pentru comunitatea locală.

Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” este inima culturală a orașului. Daniela Bardan, managera bibliotecii, și echipa sa aduc proiecte culturale constant aproape de oameni!

Un exemplu este proiectul „Cei trei C – Creator, Carte, Cititor”, din care face parte și Biblioteca din Giurgiu, alături de cele din Alexandria și Slatina. Acest proiect, finanțat de Ministerul Culturii prin AFCN, promovează lectura și iubirea pentru carte.

Giurgiu este un oraș care iubește cartea, teatrul și în care mă întorc de fiecare dată cu drag. Felicit eforturile autorităților locale pentru proiectele care aduc giurgiuvenii mai aproape de cultură.

M-am bucurat sa fiu alături de colegii mei parlamentari Toma Petcu și Alexandru Andrei, Vicepreședinta CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, Viceprimarul Municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, colegi, invitați și oameni de cultură!”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER