18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI DE RISC – ACUZAȚIILE ADUSE DE DIICOT POLIȚISTULUI GIURGIUVEAN ȘI COMPLICILOR SĂI (VIDEO)

La data de 16.10.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reţinerea a doi inculpaţi (unul dintre ei agent de poliţie), cu vârstele de 30 şi 32 de ani şi măsura controlului judiciar faţă de o inculpată în vârstă de 27 ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

În sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în intervalul martie-octombrie 2024, inculpatul în vârstă de 30 de ani a deţinut, inclusiv pentru consum propriu şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de canabis (drog de risc) cu sume cuprinse între 150 şi 250 de lei, către consumatori din judeţul Giurgiu.

Cu privire la inculpatul de 32 ani, s-a reţinut că, în perioada mai – octombrie 2024, a procurat, transportat şi livrat diferite cantităţi de canabis, iar la data de 16 octombrie 2024 a deţinut în locuinţa sa, în scopul vânzării aproximativ 290 grame de canabis.

De asemenea, acelaşi inculpat, cunoscând faptul că o persoană avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, i-a încredinţat autoturismul său pentru a se deplasa pe drumurile publice.

Cercetările efectuate au mai relevat că inculpata cercetată în prezentul dosar, a depozitat în locuinţa sa, la cerere unui coinculpat, o cantitate de canabis, destinată comercializării şi de asemenea, a deţinut fără drept o altă cantitate, pentru consumul propriu.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe cantităţi de canabis, însumând aproximativ 300 grame, ţigarete confecţionate artizanal conţinând canabis şi tutun, mai multe comprimate cu substanţă activă alprazolam, precum şi alte mijloace de probă.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

DIICOT GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER