27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACCIDENT MORTAL LA BĂNEASA. AUTORUL ESTE PREOTUL DIN MELETIE

S-a întâmplat sâmbătă seara, iar victima tragicului accident este un tânăr de 26 de ani. El a fost lovit de șoferul unui autoturism care nu a acordat prioritate, accidentul înregistrându-se în fața capelei din comună.

Surpriza este numele autorului accidentului: preotul Mihai Balaban, care nu este la primul accident, după cum afirmă oamenii din sat.

La scurt timp după ce s-a aflat identitatea autorului accidentului, Episcopia Giurgiu a transmis un comunicat de presă oficial:

” Episcopia Giurgiului a luat cunoștință cu adâncă mâhnire și multă durere de tragicul accident rutier provocat în seara zilei de 6 octombrie, pe raza comunei Băneasa din județul Giurgiu, de preotul Constantin Mihail Balaban de la Parohia Meletie, soldat cu decesul unui tânăr conducător al unei motociclete.

În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcție pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autoritățile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun.

Facem precizarea că toți slujitorii Bisericii, atunci când se află la volanul unui autoturism, ca orice cetățean, trebuie să se supună rigorilor legislației rutiere și să suporte consecințele în cazul nerespectării acesteia.

Având în vedere situația creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieții persoanei accidentate şi încredințăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material al Episcopiei Giurgiului, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grele încercări.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER