18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACȚIUNE DE SALVARE CONTRA-CRONOMETRU A POMPIERILOR DE LA GARDA COLIBAȘI

Un bătrân prins sub un zid dărâmat a fost salvat, vineri, de pompierii de la Garda de Intervenție Colibași, iar colegii de la ISU Giurgiu descriu intervenția într-o postare pe pagina oficială:

Ca în fiecare dimineață, colegii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași se pregăteau de o nouă zi de muncă. Puțin după ora 08:00 a sunat alarma.

„Avem o persoană surprinsă sub un zid de beton, în localitatea Câmpurelu! Începeți deplasarea, veți primi toate datele de la caz, pe drum.”

„Recepționat. O autospecială, cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD se îndreaptă către locul evenimentului” a răspuns Lucian, șeful Gărzii de Intervenție.

Cum au ajuns, pompierii au găsit un bărbat, în vârstă de 71 de ani, sub un zid de cărămidă și beton, iar acțiunea de salvare a început imediat.

În timp ce interveneau pentru a-l putea extrage, în condiții de siguranță, pompierii au aflat că bărbatul era acasă împreună cu soția, iar la un moment dat, peretele s-a prăbușit și a căzut peste acesta. În impact, s-a distrus și podeaua, iar bărbatul a căzut în beci.

Din fericire, acesta a fost scos de sub bucățile de zid, conștient și cooperant, însă cu o fractură deschisă la nivelul brațului stâng.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, și transportat la un spital din capitală.

A fost o misiune contracronometru, la care au participat plt.maj. Duță Lucian, plt.adj.șef Turmac Tinel, plt.adj. Vrabie Florin, plt.maj. Crăciun Niculae și plt.maj. Obreascu Ionuț.

Tura continuă până mâine dimineață. Știm că vor fi pregătiți pentru orice situație de urgență, dar noi le dorim ca în următoarele ore să nu aibă și alte evenimente.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER