27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ACȚIUNI COMUNE POLIȚIE – GARDA DE MEDIU

În perioada 01-03 noiembrie a.c., polițiștii giurgiuveni, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu au desfășurat acțiuni, în județul Giurgiu, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul protecției mediului.

În urma desfășurării activităților, la data de 01 noiembrie a.c., ora 16.00, pe D.N.6 H, polițiști din cadrul Poliției Oraș Mihaăilești au depistat în trafic, o autoutilitară, condusă de către un bărbat, de 61 de ani, din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii și reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu au constatat faptul că între marfa transportată și avizul de însoțiere al acesteia, existau diferențe de conținut, în sensul că, în aviz era menționat pământ, iar în bena atoutilitarei se aflau cărămizi sparte, pietriș, material rezidual de animale și beton spart, acestea încadrându-se la categoria deșeuri nepericuloase.

De asemenea, conducătorul auto nu a deținut asupra sa documentele prevăzute de H.G. nr. 1.061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase de pe teritoriul României.

În cauză, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 30.000 de lei și cu măsura complementară a confiscării autoutilitarei.

 

***

 

La data de 03 noiembrie a.c., ora 13.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Mihăilești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe D.J. 412 A, în orașul Miaăilești, județul Giurgiu au oprit pentru control, o autoutilitară de transportat marfă, condusă de către un bărbat, de 52 de ani, din comuna Buturugeni, județul Giurgiu.

Cu ocazia prezentării documentelor, s-a constatat faptul că bărbatul în cauză nu deținea documentele de transport, respectiv aviz de însoțire a mărfii, tichet de cântar sau formularul de încarcare/descărcare, prevăzut de anexa 3 a H.G. nr. 1.061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase de pe teritoriul României.

Polițiștii au procedat la verificarea autoutilitarei, ocazie cu care au constatat faptul că în bena și remorca acesteia se afla material rezidual provenit de la păsări.

În cauză, a fost aplicată o amendă contravențională, în valoare de 15.000 de lei și măsura complementară a confiscării autoutilitarei respective.

 

***

La data de 03 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu au organizat o acțiune, în județul Giurgiu, pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale, în scopul identificării și sancționării persoanelor fizice sau juridice care desfășoară activități ilegale de extracție a agregatelor minerale.

În urma desfășurării activităților, au fost efectuate verificări la punctele de lucru a 5 societăți comerciale, din comunele Bulbucata, Iepurești și Isvoarele, ocazie cu care a fost verificată existența autorizațiilor și avizelor necesare, prevăzute de Legea Minelor nr. 85/2003, fiind ridicate mai multe documente financiar contabile.

Verificările sunt continuate de către Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, cât și de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER