27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ADEVĂRATA MIZĂ ELECTORALĂ DE LA BUCȘANI

Tot mai des, în ultima perioadă, apare în prim-plan comuna Bucșani, iar în cea mai recentă apariție de acest gen, PSD-ul din comună și candidatul său la primărie sunt acuzați de amenințări și violențe.

Ce se ascunde, însă, în spatele disperării pesediștilor din Bucșani? Evident, banii!

Potrivit datelor obținute de colegii de la cronicagiurgiuveană.ro, la mijloc ar fi o ”încrengătură” de firme, la conducerea uneia dintre acestea fiind chiar tatăl cadidatului PSD la Primăria Bucșsani:

” (…) am apelat la alte surse care ne-au pus la dispoziţie o serie de documente din care rezultă în mod evident tentaculele caractiţei mafiote constituite într-un grup infracţional care a comis evaziune fiscală  în formă continuată.

Capul reţelei, din informaţiile primite, este firma SC ALCECO CONSTRUCT SRL. Tentaculele prin care se realiza evaziunea fiscală erau alte 14 societăţi comerciale care înregistrau operaţiuni comerciale fictive emise de capul reţelei SC ALCECO CONSTRUCT SRL . Prejudiciul total este în valoare de 3.960.137,12. Lei.

Organele abilitate ale statului a dispus sechestru asigurator pe bunurile şi conturile societăţilor comerciale implicate în acest dosar de evaziune fiscală.

Bun, veţi spune şi pe bună dreptate, ce legătură există între evaziunea fiscală despre care se face vorbire şi clanul din Bucşani ?

La o privire mai atentă a documentelor în posesia cărora suntem am descoperit că T.M.  tatăl candidatului pentru funcţia de primar al comunei Bucşani,  administrator al firmei SC DRUMEŢUL TOMIS SRL a înregistrat în contabilitatea firmei un număr de 98 de facturi fiscale fictive prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 1.332.550,24 de lei. Alături de acesta, în acelaşi dosar,  mai figurează două nume din familie T.P.I şi T.I ambii asociaţi în cadrul SC TRIO TOM INTRECONSTRUCT SRL care a produs o evaziune fiscală în sumă totală de 174.671,52 lei.

Facem precizarea că până la emiterea unei hotărâri de instanţă definitive şi irevocabile persoanele prezentate ce fac obiectul unui dosar de anchetă  beneficiază de prezumţia de nevinovăţie” – notează cronicagiurgiuveană.ro.

În plus, este de menționat faptul că firmele la care se face referire sunt parte a ”clanului Bădălău”, care controlează, de ani, de zile, toate lucrările din județ.

Prin impunerea fiului său la conducerea Primăriei Bucșani, domnul Toma are un scop clar: ascunderea fărădelegilor acestor firme, în condițiile în care se pare că deja Primăria Bucșani a solicitat o expertiză a lucrărilor efectuate de aceste firme în comună, existând suspiciuni că lipsesc foarte multe materiale, în valoare de zeci de miliarde de lei, materiale care – potrivit unor surse bine informate – s-ar regăsi în construcția unui complex de lux pe raza comunei Bucșani… dar despre acest subiect, într-un materal viitor.

Pe de altă parte, în comună este binecunoscut faptul că familia Toma se bucură de protecție ”la nivel înalt” în Poliția Economică Giurgiu, ani de zile, membrii familiei fiind de neatins, în timp ce polițiștii de la Economic sunt nelipsiți de la chermezele familiei.

În aceste condiții, este de înțeles disperarea pesediștilor din Bucșani, care sunt dispuși să facă orice pentru a câștiga alegerile din 27 septembrie.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER