27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PRESA NAȚIONALĂ, DESPRE LUCRĂRILE EXECUTATE DE FIRMA LUI BĂDĂLĂU PE PNDL ÎN JUDEȚUL GIURGIU: ”PNDL-BĂTAIA DE JOC A BARONILOR LOCALI PSD!”

PNDL a devenit bătaia de joc a baronilor locali din Giurgiu, scrie Anchete Online, care susține că programul guvernamental a fost „deturnat, pentru interesele financiare ale clanurilor politice, nicidecum pentru modernizarea României”.

Un drum județean de pe raza localității Toporu, aflat la granița cu Teleormanul, este în stadiu de renovare în prezent. Cel puțin pe hârtie, pentru că lucrările executate de fiul lui Gabi Bădălău, fiul baronului PSD de Giurgiu care a ajuns vicepreședinte la Curtea de Conturi, se dovedesc a fi de mântuială.

Pentru acest proiect de infrastructură, Consiliul Județean Giurgiu a organizat licitație în trei rânduri, în 2019, până când a câștigat cine trebuie. În cele din urmă, lucrarea a fost preluată de SC En Electric SRL din Brăila, firma controlată de fostul premier Mihai Tudose.

Societatea nu a fost la prima reușită în județ, în condițiile în care a obținut mai multe contracte prin PNDL, cu ajutorul Consiliului Județean, care este condus de Marian Mina, finul lui Niculae Bădălău. Chiar și așa, nu SC Electric a executat lucrările pe care le-a câștigat, ci societatea NBG, care este controlată de fiul lui Bădălău. Operațiunea s-a făcut practic la negru, pentru că nu a fost semnat niciun contract de subcontractare.

Astfel, pe drumul județean Toporu-limită de județ cu Teleormanul se află, în aceste zile, mașinile firmei NBG, nu ale SC Electric SRL. Mai toate utilajele au numere de înmatriculare „ABI” (de la Gabi) și NBG, potrivit fotografiilor prezentate de publicația citată. Mai mult decât atât, surse locale susțin că, la fața locului, se află și un autoturism Skoda, cu care se deplasa Niculae Bădălău.

Lucrările par a fi unele de mântuială, având în vedere că asfaltul pare să conțină pământ galben, nu pietriș.

www.b1.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER