21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ADIO, VREME DE VARĂ TÂRZIE?

Vremea plăcută pe care am avut-o în această săptămână va mai ţine până sâmbătă, uşoare scăderi ale temperaturii aerului urmând să resimţim de duminică. În interiorul arcului carpatic va fi chiar rece, cu temperaturi maxime care în anumite cazuri abia dacă vor ajunge la 15 grade Celsius.

Severe-weather.eu scrie că ne așteaptă două valuri de frig și va fi afectat aproape tot continentul, în condițiile în care masa de aer rece va ajunge inclusiv în zona Mediteraneană, dar și în nordul Africii. La nivelul Europei, răcirea vremii va începe de vineri, întâi în nord și vest. Masa de aer polar se va răspândi apoi dinspre Oceanul Atlantic spre centrul și nord-estul Europei, afectând în speicla Peninsula Scandinavă, Marea Britanie și Irlanda, dar și țările din centrul continentului, urmând ca apoi să ajungă și în partea de est.

Gerul va ajunge și în Balcani, dar și în zona munților Carpați, iar temperaturile vor scădea inclusiv în România, întâi în partea de nord a țării, apoi pe tot teritoriul- notează siteul stiripesurse.ro.

La Giurgiu, potrivit prognozei fremeteo.ro, temperaturile se mențin ridicate sâmbătă, când se așteaptă maxime de 30 de grade Celsius. Duminică, maximele prognozate sunt de 28 de grade, iar luni cresc până la 33 de grade Celsius.

O scădere semnificativă a temperaturilor este așteptată, însă, marți, când, de la cele 33 de grade, vom ajunge la maxime de doar 19 grade Celsius, iar miercuri, situțaia este și mai rea: doar 18 grade.

De joi, temperaturile încep să crească din nou, ușor și treptat, astfel că vineri se anunță maxime de 25 de grade la Giurgiu.

Deși tempeturile scad simțitor, nu sunt anunțate precipitații în următoarea săptămână la Giurgiu.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER