27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROIECT UNIC ÎN ȚARĂ, INAUGURAT LA ADUNAȚII COPĂCENI

Este vorba despre primul centru socio-medical din România, destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile și familiilor acestora, realizat de HOSPICE Casa Speranței.

Potrivit unei postări a HOSPICE Casa Speranței, pe pagina oficială de facebook, ”prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni este un proiect unic nu doar în țară, ci în întreaga regiune”.

Centrul de la Adunaţii Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, a fost inaugurat după o investiţie totală de 1,7 milioane de euro, sumă provenită de la sponsorii şi donatorii care susţin cauza îngrijirii paliative.

Centrul va cuprinde o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activităţi educativ-terapeutice, şase apartamente sociale dedicate familiilor aflate în situaţii limită, un centru educaţional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupaţionale, o clădire destinată activităţilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii şi un centru educaţional destinat personalului medical.

În momentul în care centrul va funcţiona la capacitate maximă, în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiţi la noul centru Hospice. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar circa 300 de copii vor participa la taberele de vară – notează Agerpres.

Printre oaspeții de seamă ce au participat la ceremonia de inaugurare de vineri s-a numărat pictorița Alexandra Nechita, dar și Alteța Sa Principele Nicolae, căruia primarul comunei Adunații Copăceni i-a transmis – pe pagina de facebook – un mesaj:

”Mulțumesc Alteței Sale Principele Nicolae pentru participarea la festivitatea de inaugurare a Centrului Hospice – Casa Speranței din comuna noastră. Îi urez, pe această cale, casă de piatră ,fericire şi mult succes în continuare.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER