17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ADRIAN ANGHELESCU: ”VOM ORGANIZA REFERENDUM LA GIURGIU PE TEMA CONSTRUIRII INCINERATORULUI”

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, candidat din partea PNL pentru un nou mandat, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că vrea să organizeze un referendum în care locuitorii oraşului vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu construirea unui incinerator de deşeuri în municipiu.

„Sunt chemat în judecată de această firmă care vrea să construiască incineratorul de deşeuri, la Bucureşti, pe persoană fizică, pe baza acelei hotărâri de consiliu local, la iniţiativa mea, de a înlocui acel termen vag de vecinătate, din lege, cu rază de protecţie sanitară de o mie de metri. Vă garantez, chiar dacă pentru unii nu sunt aşa de simpatic cum cred ei, că mă bat pentru fiecare giurgiuvean astfel încât să nu avem nicio sursă poluatoare în acest oraş (…) La referendum întrebarea o să fie foarte clară pentru cetăţeni: ‘Sunteţi sau nu de acord cu un incinerator în municipiul Giurgiu?”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Anghelescu.

El spune că nu va semna niciodată autorizarea de construire a incineratorului.

„Eu nu o să semnez niciodată autorizarea de construire a acestui incinerator, nu vorbim de certificatul de urbanism că lumea nu înţelege şi spune că am semnat certificatul de urbanism, acel certificat este un document obligatoriu pentru fiecare dintre cei care vor să realizeze ceva pe un teren, iar eu spun ce se poate construi acolo şi ce avize sunt necesare (…) dar niciodată nu voi semna autorizaţia de construire. Eram gata să fac referendum odată cu alegerile locale numai că ele s-au comasat cu cele europarlamentare şi atunci vă garantez că voi chema populaţia la referendum odată cu alegerile prezidenţiale din septembrie să terminăm odată pentru totdeauna”, a mai menţionat primarul Adrian Anghelescu.

Şi senatorul Toma Petcu, candidat al PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, a spus că incineratorul nu a fost construit încă la Giurgiu doar datorită hotărârii Consiliului Local Municipal care prevede o rază de protecţie a acestuia faţă de imobile de o mie de metri.

„La ora actuală, procedura de autorizare de implementare a proiectului incineratorului din Giurgiu nu merge mai departe şi este blocată doar datorită acestei hotărâri de CLM pe care Adrian Anghelescu şi-a asumat să o propună să fie votată şi este dat în judecată. În rest, orice altă discuţie nu îşi are rostul la acest moment, pentru că altfel, cu siguranţă, procedurile de autorizare şi de evaluare nu aveau cum să fie blocate din punct de vedere legal”, a spus senatorul Toma Petcu.

Mai multe proteste au fost organizate începând din toamna anului trecut de către activişti civici din Giurgiu, dar şi din Ruse, Bulgaria, cu privire la construirea acestui incinerator.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER