28 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

AGLOMERAȚIE MARE ÎN PIAȚA TEATRULUI… MOTIVUL: POLIȚIA ȘI-A SERBAT (ÎN AVANS) ZIUA

La data de 25 martie a.c., Poliţia Română aniversează 201 ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, polițiștii giurgiuveni să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

În sala de festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, începând cu ora 09.30, s-a desfăşurat o şedinţă festivă cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, în cadrul căreia a fost prezentată semnificaţia Zilei Poliţiei Române şi repere istorice.

În cadrul şedinţei, s-a citit Dispoziţia Şefului Inspectoratului cu privire la avansarea în gradul profesional următor a 49 polițiști și avansarea înainte de termen pentru merite excepționale în activitatea profesională a 16 polițiști giurgiuveni.

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a organizat pe esplanada Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu mai multe activități în cadrul cărora au fost prezentate mijloacele şi metodele folosite de poliţiştii giurgiuveni în misiunile specifice.

Ofiţerii şi agenţii de poliție au oferit informaţii despre activităţile specifice, metodele folosite în capturarea unor suspecţi, precum și rolul poliţistului în comunitate.

Începând cu ora 12:00, persoanele care ne-au fost alături au asistat la programul oferit de poliţişti:

  • prezentarea unor elemente de tehnică şi dotare (motociclete, autoturisme şi autoutilitare, armament, etc.);
  • prezentarea armamentului și tehnicii din dotarea Serviciului Pentru Acţiuni Speciale;
  • prezentarea autolaboratorului criminalistic mobil destinat cercetării la fața locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate și echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional;
  • prezentarea Laboratorului de Educație Rutieră din dotarea Serviciului Rutier;
  • prezentarea autospecialei din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor.

De asemenea, au fost oferite publicului pliante, broșuri, pixuri și insigne pentru informarea cât mai corectă cu privire la activitatea polițiștilor.

Noi, polițiștii prezenți am fost asaltați cu întrebări de către micii vizitatori și am fost încântați să le fim la dispoziție și să le lămurim toate curiozitățile legate de munca de poliție.

La manifestarea de astăzi au participat elevi, profesori din unităţile de învăţământ, cetăţeni şi reprezentanţii mass-mediei.

IPJ GIURGIU

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER