16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCANDAL ON-LINE ÎNTRE PSD ȘI PNL LA GIURGIU. TEMA: BANII DE LA UE PENTRU AGRICULTORI

Între PSD și PNL a izbucnit un scandal de proporții la Giurgiu, o organizație importantă pentru ambele partide. Marian Mina l-a acuzat pe Motreanu că a sabotat agricultura românească, în Parlamentul European. În replică, Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu, susține că Mina, liderul PSD Giurgiu, nu înțelege nimic din procedurile Parlamentului European și îi amintește de poreclele sale ”Scheletul sau Barieră” dobândite în urma unui scandal în care a fost acuzat de luare de șpagă.

”Liderii PSD sunt datori să spună opiniei publice dacă mai susțin sprijinirea Ucrainei. Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră și fără școală, pe numele său Mina (zis Scheletul sau Barieră), care crede că se pricepe la toate, ne-a acuzat că am votat în Parlamentul European pentru eliminarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene.

Acest reprezentant de seamă al PSD-ului, care mai nou este vocea publică a PSD-ului și îi atacă pe toți miniștrii PNL, spune de fapt că PSD nu este de acord cu coridoarele de solidaritate pentru Ucraina. Acest personaj care dă o palmă bunului-simț la fiecare ieșire, a ajuns, mai nou, portavocea oficială a PSD-ului.

El este prototipul Omului Nou promovat de PSD. Mare atenție la acest caracter si veți înțelege ce vă propune PSD pentru viitor. Un personaj care a devenit cunoscut la nivel național doar prin includerea sa ca subiect principal în reportajul ”Recorder” cu titlul elocvent: ”Pe aici nu se trece fără șpagă”.

Un taxator, la propriu și la figurat (de urmărit reportajul), care nu știe nimic despre instituțiile europene (și se poate verifica public acest fapt), măcar ce atribuții au dacă nu cum funcționează acestea, dar își dă cu părerea despre orice. El lasă să se înțeleagă că este vocea președintelui PSD și, din astfel de afirmații, reiese că votul pentru sprijinirea Ucrainei ar fi fost ceva negativ. Îi amintesc că nici lui Vladimir Putin nu-i place faptul că Europa a ridicat taxele vamale pentru cerealele ucrainene.

Românii merită să știe adevărul:

În 19 mai 2022, am votat, alături de majoritatea europarlamentarilor, inclusiv colegii din PSD ai “taxatorului”, liberalizarea temporară a comerțului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene în temeiul Acordului de asociere UE-Ucraina (care permitea încă din 2016 importul de grâne din Ucraina fără taxe până la anumite praguri cantitative, iar taxele vamale se aplicau după depășirea acestor cote).

Comisia pentru comerț internațional a prezentat plenului un raport favorabil pentru liberalizarea comerțului, votat inclusiv de Mihai Tudose (PSD). Printre cei care au votat ”pentru” în plen s-au numărat și o serie de reprezentanți ai PSD: Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Rovana Plumb, Claudiu Manda, plus Maria Grapini de la PUSL, care a candidat pe listele PSD. Niciun europarlamentar PSD nu a votat împotrivă.

Soluția nu era să îi lovim pe ucraineni, ci să apărăm interesele fermierilor români. De aceea, văzând pierderile suferite de fermierii români, am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecintate.

Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, în calitate de europarlamentari. Mai departe, cuantumul sumei a fost stabilit pe baza documentelor prezentate de Ministerul Agriculturii din România. De aici, dezamăgirea mea față de faptul că ministrul Agriculturii nu a reușit să finalizeze demersurile în chip avantajos, deși avea toate premisele pentru o reușită.”, scrie Dan Motreanu.

Acuzațiile lui Marian Mina

Liderul PSD Giurgiu Marian Mina îl acuză pe Dan Motreanu (PNL) că a sabotat agricultura românească: „Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. De asta suferă azi fermierii români, Motreanu!”.

„Motreanu a ieșit din dulap ca Nicușor și ne dă lecții pe agricultură. Tocmai tu care ai stat ministru la Agricultură două săptămâni și ai spart ușile la minister de ce ai fost. Motreanu, ai prins muște ani de zile în Parlamentul European, n-ai făcut nimic pentru agricultura românească. Din contră, ai sabotat-o sistematic! Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. De asta suferă azi fermierii români, Motreanu”, a scris Marian Mina pe Facebook, potrivit Mediafax.

‘Spune-ne, înțeleptule, de ce domnul Aurescu #ratareSchengen nu a fost în stare să negocieze’

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER