27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTĂ BURSĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ, ACELEAŞI REZULTATE: SLABE!

In data de 12 aprilie 2019 a fost organizată, la nivel national, Bursa  Generală a Locurilor de Muncă.

In județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat , începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu – incinta Restaurantului Miorița și în orașul Bolintin Vale, la sediul Bibliotecii  din localitate.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

In ziua bursei, au fost prezenți un număr de 52 agenți economici care au  oferit  468 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante fiind: construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, producția altor metale neferoase.

De asemenea,  au participat un număr de 263 persoane aflate în cautarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 98 persoane.

Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare pentru 17 persoane în  meseriile: lucrător commercial; agent de securitate incinte; ambalator manual;  muncitor necalificat; zidar; dulgher; confecționer textile; manipulant mărfuri.

La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai:  Centrului Militar al județului Giurgiu și Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu care au promovat, în randul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri .

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu  împreună cu 9 deținuți în regim deschis în vederea identificării potentialilor angajatori, precum și repezentanți ai Centrului Regional de Integrare – IGI Giurgiu împreună cu persoane cu drept de muncă din centru, în vederea identificării de angajatori interesați să încadreze în muncă aceasta categorie de persoane.

Deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate in căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu a fost foarte scăzut, interes scăzut înregistrat și în anul precedent, cei prezenți fiind dezinteresati în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piata muncii.

 

BIROUL DE PRESĂ AL AJOFM GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER