27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCANDAL ŞI BĂTĂI LA UN LICEU DIN GIURGIU

Mai mulți elevi de liceu, din municipiul Giurgiu, au fost implicați ieri, 11 aprilie, într-un scandal, la ieșirea de la ore. Jandarmii care se aflau în zonă pentru a preveni astfel de situații au intervenit și i-au identificat pe toți cei implicați.

S-a întâmplat în jurul orei 18.30, la intersecția străzilor 23 August și Tudor Vianu, unde jandarmii au observat un grup de elevi. Le-a atras atenția faptul că unul dintre băieți sângera în zona feței și au oprit pentru a afla ce s-a întâmplat.

Elevul de 16 ani le-a povestit că a avut un conflict cu un coleg în urma unei glume făcute în clasă, iar la finalul programului acesta din urmă ar fi chemat alți 2 tineri pentru a-i lua apărarea.

La fața locului nu se mai aflau toate persoanele indicate, motiv pentru care jandarmii au mers spre șos. Alexandriei și i-au găsit pe toți cei care au participat la eveniment: 3 tineri de 16-17 ani.

Pentru că elevul lovit era minor, au fost contactați și părinții acestuia.

În acest caz, jandarmii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.400 lei.

***

Reamintim că, în anul şcolar 2018-2019, jandarmii sunt prezenţi în zona următoarelor instituţii de învăţământ la intrarea / ieşirea elevilor de la cursuri: Colegiul Național „Ion Maiorescu”; Liceul Teoretic „Tudor Vianu”; Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”; Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu; Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti; Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale; Şcoala gimnazială nr. 1 din Clejani.

Colaborarea cu directorii instituţiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei este foarte strânsă, astfel încât fiecare situaţie să fie gestionată în mod corespunzător.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, au fost stabilite următoarele direcţii de acţiune:

  • prezenţa în zona instituţiilor de învățământ pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială;

 

  • desfăşurarea unor acţiuni comune cu alte instituţii pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului, prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri sau a altor substanţe halucinogene, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul IJJ Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER