16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTĂ ”SERIE” DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ, CONFISCATĂ DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, 26.800 de țigarete, ascunse și nedeclarate. 

La data de 17.02.2024, în jurul orei 13:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, aflat la volanul unui autoturism care circula pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit printre bagajele personale, cantitatea totală de 26.800 de țigarete  (1.340 pachete de țigări) . Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar persoana în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență pentru acestea.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de peste 36.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, față de șoferul bulgar în vârstă de 38 de ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet. 

ITPF GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER