19 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ALTE BUNURI CONTRAFĂCUTE ÎN VAMA GIURGIU…

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 2.000 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român și doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 15-16.05.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control trei autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala și în interiorul acestora, cantitatea totală de 2.032 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, colegii noștri au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni, un român și doi turci, cu vârste cuprinse între de 24 și 47 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou prietenilor si a le comercializa, neavând documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 220.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Comisar  sef de poliţie Danut Cazacu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER