20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE S-A ”SUPĂRAT” PE BANCPOST, DE CE A ANUNȚAT O BOMBĂ ȘI CU CE ”S-A ALES”?

Femeia cercetată de autorităţi după ce a anunţat o alarmă falsă cu bombă la o unitate bancară din municipiul Giurgiu a fost sancţionată contravenţional.

„În urma cercetărilor la faţa locului, ameninţarea cu bombă nu s-a confirmat, iar situaţia a intrat în atenţia procurorilor DIICOT Giurgiu care, după ce au cântărit cu atenţie fapta, au hotărât că nu se impune tragerea femeii la răspundere penală, acesta fiind sancţionată contravenţional cu amendă potrivit Legii 61/91 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru alarmarea publicului şi organelor specializate fără un motiv întemeiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

În cursul zilei marţi, 15 mai, a fost înregistrat un apel la numărul unic 112 prin care o voce feminină anunţa amplasarea unei bombe la o unitate bancară din municipiul Giurgiu. La faţa locului s-au deplasat pirotehnişti, angajaţi SRI, poliţişti DIICOT care au constatat faptul că alarma cu bombă nu se confirmă, dar au depistat şi că apelul la 112 a fost făcut de pe un telefon mobil de o femeie în vârstă de 51 de ani din municipiul Giurgiu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, femeia a încercat să scoată bani de la bancomat şi, pentru că la un moment dat limita admisibilă a fondurilor pe care le putea retrage a fost depăşită, aceasta, nemulţumită, ar fi aşezat un bolovan într-o pungă de plastic pe care a amplasat-o apoi la uşa unităţii bancare şi a lansat apelul cu bombă, ea fiind cunoscută de apropiaţi şi cu unele probleme medicale.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER