18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AM ”SCĂPAT IEFTIN”: DOAR DOUĂ INTERVENȚII ISU PE PARCURSUL VIJELIILOR DE MARȚI

Marți seară, județul Giurgiu a trecut prin mai multe avertizări meteo, cele mai grave fiind cele de cod roșu de viljelii și grindină, emise pentru mai multe localități. Din fericire, urmările nu au fost foarte grave, pompierii de la ISU anunțând, miercuri, bilanțul intervențiilor:

”Pe timpul avertizărilor emise de meteorologi, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru înlăturarea a doi copaci căzuţi pe partea carosabilă.

Prima intervenţie a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 17:15, între localităţile Singureni şi Iepureşti. Copacul bloca DJ 411, iar pentru eliberarea părţii carosabile au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice. Aceştia au fost sprijiniţi de Primăria Iepureşti, cu un buldoexcavator, astfel încât circulaţia rutieră să se poată realiza în condiţii de siguranţă.

A doua intervenţie s-a desfăşurat, în jurul orei 17:45, pe DN 41, între localităţile Prundu şi Greaca. Pentru înlăturarea copacului au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice.

Judeţul Giurgiu s-a aflat sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până în această dimineaţă, la ora 06:00. De asemenea, ieri după-amiază au fost emise avertizări meteorologice tip cod portocaliu în şase localităţi şi cod roşu în 13 localităţi.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel judeţean rămân în atenţia Centrului Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER