27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ANM: TEMPERATURI DE 30 DE GRADE, ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 – 21 aprilie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, țara noastră va fi traversată de un val de aer cald, valorile termice în următoarele zile urmând să se apropie de 30 de grade Celsius. O posibilă răcire este prognozată pentru începutul săptămânii viitoare.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 8 aprilie 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

„Pe parcursul acestei săptămâni vremea se va menţine predominant frumoasã, cu valori termice semnificativ mai ridicate faţã de normele perioadei în cea mai mare parte a ţãrii.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute temperaturi pe litoral şi în deltã. Nopțile și diminețile vor fi mai răcoroase în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde temperaturile minime vor coborâ până spre 0…2 grade.

Precipitațiile vor fi deficitare în următorul interval, izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã în zonele montane și submontane. Vântul va sufla cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi izolat în Moldova şi pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţã pe litoral, în deltã şi în zonele depresionare. O posibilă răcire este prognozată de meteorologi de la începutul săptămânii viitoare”, spun specialiștii de la ANM. (…)

Vremea în Muntenia

Regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei în intervalul 8…16 aprilie, chiar daca valorile maxime vor avea ușoare variații, între medii de 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade. În zilele de 17, 18 și 19 aprilie se va răci semnificativ, astfel că ziua vor fi temperaturi, mediat regional, de 18 grade, iar noaptea de 6 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor mai crește ușor. Ploile se vor semnala cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână de prognoză. (…)

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER