3 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

APA SERVICE INTRĂ ÎN ”ERA DIGITALIZĂRII”: 14.500 DE CONTOARE VOR FI ÎNLOCUITE CU DISPOZITIVE INTELIGENTE

După ce a reușit implementarea unei platforme digitale în care se poate transmite indexul și se pot plăti facturile pentru consumul de apă, societatea Apa Service mai face un pas spre modernizare: contorizarea inteligentă a apei, care  permite determinarea în timp real a consumului de apă și oferă posibilitatea de a citi consumul atât la nivel local, cât și de la distanță.

Contorizarea inteligentă este, de fapt, un ansamblu de componente „smart” și proceduri configurate pentru monitorizarea și evaluarea continuă a utilizării apei în vederea informării proceselor de planificare strategică.

În vederea creșterii gradului de digitalizare a Municipiului Giurgiu se dorește înlocuirea unui număr de 14.500 contoare mecanice cu contoare inteligente de apă rece, echipate cu modul de comunicație de tip LoRa.

 

Mai simplu spus, acest sistem permite:

  • Măsurarea de la distanțăa consumului de apă, fără a mai fi nevoie de intervenție umană, această facilitate fiind imperios necesară abonaților ce au montate contoarele de apă în locuri greu accesibile;
  • Măsurarea pierderilor de apă;
  • Transferul de date;
  • Procesarea și analiza;
  • Utilizarea frauduloasă;

 

  • Emiterea de notificări prin e-mail sau SMS.Notificările vor include variabile asociate alarmei cum ar fi cantitatea cumulată a pierderii din momentul notificării;
  • Sumarul cantităților furnizate pe zile, săptămâni, luni și ani. (se vor reprezenta grafic minim ultimele 7 zile/4 săptămâni/12 luni/3 ani).

Din punct de vedere al finanțării proiectului, structura este următoarea:

 

1. Valoarea Proiectului (cu TVA) 11.702.308,19 Lei
2. Contribuție comunitară – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) 7.857.264,07 Lei
3. Contribuție buget de stat 1.201.699,21 Lei
4. Contribuție buget local 184.876,80 Lei
5. Contribuție APA SERVICE SA 590.032,35 Lei

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER