10 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

PROIECTIL EXPLOZIV DESCOPERIT ÎN ZONA LIBERĂ

Un proiectil exploziv a fost găsit, astăzi, în municipiul Giurgiu, pe un teren viran din incinta Zonei Libere – anunță ISU Giurgiu.

Un bărbat care asigura serviciul de pază în locul respectiv a observat obiectul și și-a dat seama că poate fi vorba despre muniție neexplodată. Acesta a cerut sprijinul autorităților.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului și au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm.

Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Reamintim faptul că, de la începutul anului, au mai fost descoperite două proiectile explozive de calibrul 76 mm și 100 mm, dar și un focos fuzant în pădurea din localitatea Calugăreni și pe terenuri din Stoenești și Slobozia.

Informare preventivă

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER