3 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

APIA GIURGIU: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Suma autorizată la plată, la nivel national, este în valoare de 102.320.520,16 lei pentru un număr de 12.380 de beneficiari și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile O.U.G nr.3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității  crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

In cadrul Centrului Judetean Giurgiu al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura au fost inregistrate 20 de cereri de plata, iar suma totala autorizata pentru plata este de 664.749,70 lei.

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023.

APIA, mereu alături de fermieri!

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER