27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

APROXIMATIV UN SFERT DIN MEDICII DE FAMILIE DIN JUDEŢ AR DORI SĂ SE IMPLICE ÎN CAMPANIA DE VACCINARE

Prezentă la conferinţa de presă a conducerii CNACV de la Giurgiu, dr. Rodica Buşcu, reprezentant al Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţ a declarat că, până la acest moment, circa un sfert din medicii de familie din judeţ şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare, prin cabinetele medicale.

Este vorba despre 24-25 din cei 104 medici de familie din judeţul Giurgiu. Dr. Rodica Buşcu spune că majoritatea celor care au decis să se implice sunt medici pediatri, obişnuiţi, deja, cu campanii de vaccinare. Pe de altă parte, în judeţ sunt mulţi medici care nu au timpul fizic necesar vaccinării, în condiţiile în care aceştia lucrează atât la propriile cabinete, cât şi în centrele de permanenţă din judeţ.

„Personal, am toată disponibilitatea de a vaccina în cabinet pacienţii de pe liste, însă aş prefera să aştept sosirea dozelor de vaccin Johnson, dat fiind faptul că administrarea se face într-o singură doză şi nu necesită condiţii de depozitare speciale, ceea ce ar însemna o mobilizare mult mai uşoară”, a declarat dr. Rodcica Buşcu.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă i-a răspuns, însă, medicului giurgiuvean, precizând că, cel puţin în primă fază, în cabinetele medicilor de familie se va distribui vaccin Astra Zeneca, pentru care există, deja stocuri; atunci când vor ajunge în ţară, vaccinurile Johnson vor fi folosite, cu precădere, de centrele mobile ce vor fi înfiinţate pentru vaccinarea populaţiei din zone greu accesibile şi din localităţile în care nu există medici de familie.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER