27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AUTORITĂŢILE DIN GIURGIU, FELICITATE PENTRU IMPLICAREA ÎN CAMPANIA DE VACCINARE

După ce a vizitat mai multe centre de vaccinare de pe raza judeţului, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, s-a declarat încântat de organizarea campaniei de vaccinare în Giurgiu, felicitând autorităţile locale – în special Prefectura – atât pentru implicare, cât şi pentru „excepţionala coordonare a acestor activităţi”.

„Centrele pe care le-am văzut arată foarte bine, sunt foarte bine organizate şi funcţionează foarte bine. Există vaccinuri pentru toţi doritorii, iar un lucru foarte important este modalitatea de programare: acum, aceasta se face prin platforma naţională, iar cei care, din diverse motive, nu pot apela la această modalitate, se pot programa prin apel la call-center – 021 414 44 25 – la apelurile populaţiei răspunzând sute de persoane angrenate în această acţiune”, spune Andrei Baciu.

El a ţinut să reamintească faptul că toate vaccinurile sunt sigure şi eficiente şi că vaccinarea este singura cale de reîntorcere la o viaţă normală.

La rândul său, colonelul Valeriu Gheorghiţă a precizat, răspunzând întrebărilor presei, că în România nu se pune problema introducerii obligativităţii vaccinării, pentru nicio categrie socială, iar ezitarea unei părţi din populaţie faţă de vaccinare este „o stare legitimă şi firească, în condiţiile în care există multe informaţii denaturate care circulă, în special în mediul on-line”, făcând apel la populaţie să se informeze din surse sigure.

„Cred că cel mai important aspect este faptul că trebuie să avem încredere în personalul medical”, a mai declarat colonelul Valeriu Gheorghiţă.

foto: captura imagine TV Giurgiu Tribune

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER