20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AŢI AVUT VREO SPERANŢĂ LEGATĂ DE PREZENŢA LUI IOHANNIS ÎN PARLAMENT? GHINION!

Până şi cei mai înverşunaţi adversari ai – încă – preşedintelui Iohannis au aşteptat cu nerăbdare să vadă ce va spune acesta parlamentarilor, mai ales că el este cel care a cerut să se adreseze parlamentului. Mulţi au sperat că această solicitare ar avea ca scop un apel la calmarea spiritelor, la readucerea vieţii pe făgaş normal în România, mai ales în condiţiile în care radicalizarea românilor este tot mai acută, iar protestele din Piaţa Victoriei încep să aibă „concurenţă” la Cotroceni.

Ne-am fi aşteptat la un discurs de preşedinte, în adevăratul sens al cuvântului, de mediator, de garant al Constituţiei. Dar – vorba lui – „ghinion”!

Am avut parte de un alt îndemn – mai pe faţă, mai voalat- la aceiaşi români „ai lui”, cei care „fac bine ceea ce fac”, să continue protestele.

Mai mult, se spală pe mâini ca Pilat din Pont. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase… Cine e de vină pentru toate astea? El, care continuă să instige la ură, dezbinare şi revoltă? Doamne fereşte! Nu! Clar: PSD-ul!

Ia uite ce spune Iohannis: „Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!”

Cum spuneam, clar, PSD-ul e de vină pentru tot! Cât despre soluţii, şi astea sunt la fel de clare… dacă citeşti printre rânduri. Ce zice Herr Iohannis? „Demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult.” Deci, soluţia este la mijloc. Care este? Demisia – sau demiterea Guvernului.

Şi cu asta, gata, a rezolvat toate conflictele din ţara asta, diseară sigur va fi linişte şi în Piaţa Victoriei şi – mai ales – la Cotroceni… atât de linşte, că poate se va auzi şi cucuveaua…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER