12 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU ANUL ȘCOLAR 2024-2025 ÎN COLEGIILE MILITARE

Cele cinci colegii naționale militare din țară – Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza; Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc; Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” şi “Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – au dat startul înscrierilor pentru anul școlar viitor, astfel că elevii de clasa a VIII-a care își doresc o cariera în Armata Română se pot înscrie în învățământul liceal militar până la data de 22 martie 2024.

Colegiile naţionale militare sunt şcoli cu tradiţie, care oferă o excelentă educaţie şi o multitudine de oportunităţi profesionale.

Învăţământul liceal militar este de tip vocaţional, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Misiunea colegiului naţional militar este aceea de a pregăti candidaţi – absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru unităţile de formare a personalului militar profesionalizat, în mod special a ofițerilor și a maiștrilor militari.

Asigurarea unei pregătiri temeinice şi dezvoltarea competenţelor specifice profilului şi specializării sunt garanția promovării examenului de bacalaureat și a admiterii în învăţământul superior militar, precum și a adaptării rapide la rigorile și standardele instituției militare.

Persoanele interesate trebuie să se prezinte până la data de 22 martie 2024 la Biroul Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER