6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

BUNURILE CONTRAFĂCUTE RĂMÂN ”ÎN TOPUL” PREFERINȚELOR CONTRABANDIȘTILOR

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, peste 900 de bunuri, constând în articole vestimentare, de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.12.2022, în jurul orei 11:15 polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar ce aparține unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 280 articole vestimentare, 589  parfumuri, 70 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 28 de ani.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, iar bunurile, în valoare estimată totală de  267.200 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Compartimentul Purtător de Cuvânt

din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER