27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CABLURI ELECTRICE ÎN PERICOL ȘI ACOPERIȘURI ZBURATE DE VÂNT – EFECTELE VREMII DIN ULTIMELE ORE

Mai multe cabluri electrice au fost în pericol să se rupă din cauza ploii îngheţate, iar ţigle şi table au fost smulse de vânt, evenimentele fiind înregistrate într-o localitate din judeţ şi în municipiu, au informat, luni, reprezentanţii ISU Giurgiu.

„Cetăţenii din localitatea Călugăreni au sunat la 112 să anunţe că pe cablurile electrice de transport energie electrică de medie tensiune s-a aşezat un strat gros de gheaţă şi acestea riscă să se rupă. Am luat legătura cu echipajele Enel, care s-au deplasat în zonă şi au remediat situaţia. În localitatea Isvoarele, un brad prins de ploaia îngheţată şi vânt era în pericol să se prăbuşească peste o casă, iar în municipiul Giurgiu au fost înregistrate două cazuri în care ţiglele de pe o casă de locuit şi câteva table de la fosta clădire a Prefecturii Giurgiu au fost smulse de vânt”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

El a menţionat că în toate situaţiile au fost efectuate intervenţii în timp util şi nu au fost înregistrate pagube materiale.

Judeţul Giurgiu s-a aflat duminică, 18 martie, sub Cod portocaliu de ploaie îngheţată şi intensificări ale vântului, după aproape o săptămână de Cod portocaliu de creşteri ale nivelurilor râurilor ce străbat judeţul, ceea ce a dus la inundarea a trei drumuri comunale şi a peste 700 de hectare de teren agricol, păşune şi pădure.

În prezent, judeţul Giurgiu se află sub avertizare de Cod galben de polei.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER