27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAPTURĂ DE ARGINT LA VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în bagajele a două persoane de sex feminin, 1.356 grame bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din argint, pe care femeile au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 16.04.2019, în jurul orei 20.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism marca Audi, condus de cetăţeanul român N.C., în vârstă de 41 de ani.

Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bagajele a două persoane de sex feminin, N.S. şi C.A., în vârstă de 36, respectiv 37 de ani, pasagere în autoturism, cantitatea totală de 1.356 grame bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din argint.

La verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă şi autorizaţie pentru operaţiuni cu metale preţioase. De asemenea, acestea au declarat că au cumpărat bijuteriile din Istanbul, contra sumei de 1.900 euro şi intenţionau să le ofere cadou rudelor şi prietenilor.

Întreaga cantitate de bijuterii, în valoare totală de aproximativ 13.560 lei, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi predată către Trezoreria Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun – anunță reprezentanții Poliției de Frontieră Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER