19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAPTURĂ ”PARFUMATĂ” ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean turc care a încercat să introducă ilegal în țară 7.560 produse de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 17.02.2021, în jurul orei 05.15, polițiștii de frontieră din PTF Giurgiu aflați în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară,  controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean turc, în vârstă de 36 ani. Mijlocul de transport era încărcat cu mobilă de la o societate comercială din Turcia, pentru o firmă din România.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra autocamionului, polițiștii de frontieră au constatat că sigiliul era rupt și lipit, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, au fost descoperite, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, mai multe cutii care conţineau7.560produse de parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, șoferul autocamionului, uncetățean turc,a declarat că nu avea cunoștință despre bunurile transportate.

Parfumurile, în valoare de aproximativ 1.738.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Popazu Roxana

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER