27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DATE OFICIALE: APROXIMATIV O TREIME DIN PERSONALUL MEDICAL DIN JUDEȚ S-A VACCINAT ANTI-COVID

Mai exact, este vorba despre 465 de cadre medicale vaccinate, din totalul de 1.476 ce activează la nivelul județului Giurgiu.

Datele oficiale oferite de Prefectura Giurgiu arată că în județ – conform statisticilor Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu – activează aproximativ 293 de medici, 592 de asistenți medicali, 157 de infirmiere, 98 de îngrijitoare, 26 de brancardieri, 131 de farmaciști și 179 de asistenți de farmacie.

În cadrul centrului de vaccinare de la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, au fost vaccinate, până acum, 125 de cadre medicale (cu ambele doze). Pentru luna martie a.c., sunt programate la vaccinare 21 de cadre medicale (prima doză) din cadrul unității medicale mai-sus menționate.

În cadrul centrului de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au fost vaccinate, până acum, 340 de cadre medicale (cu ambele doze), care activează în cadrul unității medicale menționate, după cum urmează: medici – 60, asistenți personal superior – 6, asistenți medicali – 149, infirmiere – 41, îngrijitoare – 30, brancardieri – 9, alt personal – 45.

Nu au fost raportate cazuri de cadre medicale infectate după administrarea vaccinului. Vaccinarea cadrelor medicale continuă, în paralel cu vaccinarea celorlalte categorii de persoane (incluse în etapele 2 și 3). De asemenea, se pot vaccina și persoanele care, din varii motive, nu s-au vaccinat în prima etapă destinată cadrelor medicale.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER