27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE SCENARIUL ROȘU ȘI CURSURILE SUSPENDATE?

Anunțul făcut luni de CJSU, prin care cursurile din toate unitățile de învățământ din municipiu sunt suspendate, a stârnit, în unele cazuri, confuzie.

Asta pentru că se știa că școlile din Giurgiu lucrau, deja, în așa-numitul scenariu roșu, ceea ce presupune învățământul on-line (la distanță).

Acest scenariu, însă, prevedea că merg, totuși, fizic la cursuri o serie de elevi, aflați în mai multe categorii. Este vorba despre elevii de ciclu primar și copiii de grădiniță, precum și elevii din anii terminali (doar până la jumătate din numărul total al elevilor înmatriculați în acele clase terminale).

Decizia suspendării cursurilor înseamnă că acum niciun elev nu va mai participa, fizic, la cursuri în unitățile de învățământ, toate orele, pentru toți anii de studiu, desfășurându-se on-line.

Singura excepție – valabilă pentru două zile – îi vizează pe liceenii care susțin simularea pentru Bacalaureat, CJSU precizând că ”în zilele de 23.03.2021 și 24.03.2021, este permisă participarea elevilor la simularea pentru examenele naționale de bacalaureat 2021 organizate la nivelul unităților de învățământ din municipiul Giurgiu, în conformitate cu adresa nr.118382/21.03.2021 a Comandantului Acțiunii – domnul  Secretar de Stat Raed Arafat – Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER