8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CARE ESTE MISTERUL ”ÎMBLÂNZIRII” LUI CĂRĂPĂNCEANU? O LUNGĂ LISTĂ DE FAVORURI ACORDATE DE BĂDĂLĂU ȘI AI LUI…

Nu a trecut nici un an de când primarul de la Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, era total în dizgrația șefilor PSD Giurgiu, Mina și Bădălău neavând deloc cuvinte măgulitoare la adresa lui Cărăpănceanu, fiind valabilă și reciproca.

Lucrurile s-au schimbat, însă, radical, iar Cărăpănceanu a redevenit unul din primarii de primă linie pentru Bădălău și ai lui. Cum s-a ajuns aici? Simplu, Bădălău l-a ”îmblânzit” prin acordarea unei lungi serii de funcții foarte bine plătite din bani publici unor apropiați ai primarului din Ghimpați.

Asta, pe lângă banii – ce se ridică la sute de milioane de lei – alocați de la bugetul de stat pentru lucrări în Ghimpați, o parte din aceste lucrări fiind executate de firmele lui Bădălău.

Revenind la funcțiile bine plătite ocupate de prieteni și apropiați ai lui Cărăpănceanu, iată doar o scurtă listă:

  • Marian Dumitru – șeful Casei de Pensii Giurgiu, susținut de C-tin Cărăpăceanu; Dumitru este și șef al uneia din secțiile de votare din comuna Ghimpați, pus de același Cărăpănceanu
  • nepotul primarului de Ghimpați este director în Ministerul Turismului
  • cumnatul său face parte din mai multe consilii de administrație din subordinea Ministerului Economiei
  • nepoata, cumnata și fina lui Cărăpănceanu lucrează la OSIM
  • ”mâna dreaptă” a primarului din Ghimpați, Daniel Fița, a fost, până zilele trecute, secretar general la Ministerul Economiei
  • fratele lui Daniel Fița a condus – tot până acum câteva zile – OJPC Giurgiu
  • directoarea Gărzii de Mediu Giurgiu este, de asemenea, puternic susținută de C-tin Cărăpănceanu
  • Mirel Dumitru, directorul OCPI, este prieten intim al primarului din Ghimpați, care l-a și impus pe această funcție
  • Daniel Ivan – director adjunct la APIA Giurgiu – un alt prieten intim al lui Cărăpănceanu – a ajuns în această funcție tot grație legăturilor strânse cu acesta
  • directorii adjuncți de la Romarm și Iprochim, sunt, de asemenea, oameni impuși de același influent primar de Ghimpați

În plus, sunt alte multe persoane – dar nu persoane publice – ce au ajuns să ocupe posturi bine plătite la Curtea de Conturi, pe aceeași filieră Cărăpănceanu-Bădălău, la fel cum mulți locuitori ai comunei, apropiați de primar, au fost răsplătiți cu diverse funcții în instituțiile de stat din Giurgiu și București.

Aceasta este, se pare, misterul îmblânzirii lui Cărăpănceanu și astfel se explică zelul acestuia în slujba PSD-ului…

Revenind la situația din urmă cu aproximativ un an, la momentul respectiv, Bădălău îl îndemna public – prin presă și la TV – pe Cărăpănceanu ”să-și ia pastilele”… Să înțelegem, din acestă răsturnare de situație, că și domnul Bădălău ”a trecut pe pastile”?

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER